Gelderlands Flitsende Veertig

“Gelderlands Flitsende 40” was de wekelijkse top 40 hitlijst van Radio Totaal. De lijst werd iedere zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur gepresenteerd door resp. Rob van Leeuwen, Rob v.d. Heuvel en René van Basten.

De lijst werd vanaf 6 april 1985 ook op papier uitgebracht. Rene van Basten was de grote motor achter deze lijst. Hij stelde de hitlijst samen aan de hand van De Nederlandse Top 40 en verkoopgegevens van De Nijmeegse Muziekhandel, verstrekt door Paul van Munster die daar destijds werkte. Vervolgens tikte van Basten met de typemachine alle tekst op het voorgedrukte papier en werd het bij drukkerij Luxor aan de St. Annastraat in veelvoud gekopieerd. Iedere donderdag brachten Paul Stevens en René van Basten de lijsten naar de winkels van enkele adverteerders en platenwinkels in Nijmegen en Arnhem.

Op het gedrukte exemplaar vond je iedere week Gelderlands Flitsende 40 zelf met de FM Kraker van de week, de Discotheken Top 15, het Totaal Bulletin en later ook de Hitkeuken 20.

De laatste paar weken werd ook een prijsvraag bij de lijsten afgedrukt: “Voorspel de top 5 van de Flitsende van volgende week”.

Hieronder vind je alle afleveringen van de papieren Flitsende 40 van april tot en met de laatste aflevering van 29 juni 1985.
Ken jij die songs nog? En lees de nieuwsberichten van week tot week.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.